Termékek

Csapágyak / f. Hengergörgős csapágyak

f. Hengergörgős csapágyak

1. Hengergörgős csapágyak kosárral

Cylindrical roller bearings NJ3..-E, main dimensions to DIN 5412-1, semi-locating bearing, separable, with cage

NU, N, NJ, NUP

Az egysorú, kosaras hengergörgős csapágyak masszív külső és belső gyűrűkből és hengergörgős koszorúkból állnak. A külső gyűrűk mindkét oldala fix peremes vagy perem nélküli, a belső gyűrűknek egy vagy két fix peremük van, vagy perem nélküliek. A kosár megakadályozza, hogy a hengergörgők a gördüléskor egymáshoz érjenek.

A hengergörgős csapágyak nagyon merevek, radiálisan jól terhelhetők, és a kosaruknak köszönhetően a telegörgős kivitelekhez képest nagyobb fordulatszámokhoz alkalmasak. Az E utójelű csapágyaknak megerősített görgőkészletük van, és így maximális terhelésekhez vannak kialakítva.

A csapágyak szétszedhetők, ezért egyszerűbben szerelhetők ki és be. Ilyen módon mindkét csapágygyűrű fix illesztést kaphat.

 

Az egysorú, kosaras hengergörgős csapágyak szabad csapágyként, támaszcsapágyként és fix csapágyként szállíthatók.

2. Kis súrlódású hengergörgős csapágyak

Cylindrical roller bearings LSL1923, semi-locating bearing, with disc cage, dimension series 23Cylindrical roller bearings ZSL1923, semi-locating bearing, with spacers, dimension series 23

LSL,ZSL

Az LSL és a ZSL kis súrlódású hengergörgős csapágyak egysorú, öntartó csapágyak, és a 23-as méretsorozatnak felelnek meg. A csapágyak masszív, kétperemes külső gyűrűkből és egyperemes belső gyűrűkből állnak. A belső gyűrű kivehető, aminek köszönhetően egyszerűbb a csapágy beszerelése. Tárcsás kosarak vagy közdarabok akadályozzák meg, hogy a hengergörgők a gördüléskor egymáshoz érjenek.

3. Nagypontosságú hengergörgős csapágyak

Cylindrical roller bearings NN30..-AS-K-M-SP, main dimensions to DIN 5412-4, non-locating bearing, double row, with tapered bore, taper 1:12, separable, with cage, reduced radial internal clearance, restricted tolerances

NN30..ASK.M.SP

Az ilyen kivitelű hengergörgős csapágyak szerszámgépekben használható, kétsorú precíziós csapágyak. Radiális irányban merev, nagyon pontos csapágyazásokat valósítanak meg, és elsősorban főorsók radiális megtámasztásához használják.

A csapágyak masszív, perem nélküli külső gyűrűkből, masszív, három peremmel ellátott belső gyűrűkből és masszív, sárgaréz kosaras hengergörgős koszorúkból állnak. A radiális csapágyhézag optimális beállításához a belső gyűrűben kúpos furat van, amelynek 1:12 a furatkúpossága. A hengergörgős csapágyak szétszedhetők, így egyszerűen szerelhetők be és ki. Ilyen módon mindkét csapágygyűrű fix illesztést kaphat.

4. Telegörgős hengergörgős csapágyak

Cylindrical roller bearings SL0148, locating bearing, double row, full complement cylindrical roller set, dimension series 48

A telegörgős hengergörgős csapágyak masszív külső és belső gyűrűkből és peremvezetett hengergörgőkből állnak. A maximálisan lehetséges számú hengertesteknek köszönhetően ezek a csapágyak radiálisan különösen jól terhelhetők, nagyon merevek, és főként helytakarékos konstrukciókhoz alkalmasak. A kinematikus viszonyaik miatt azonban nem érnek el olyan nagy fordulatszámokat, mint amilyenek a kosaras hengergörgős csapágyakkal elérhetők.

A telegörgős hengergörgős csapágyak szabad csapágyként, támaszcsapágyként és fix csapágyként, továbbá egysorú és kétsorú kivitelben szállíthatók.

6. Telegörgős hengergörgős csapágyak hornyos gyűrűkkel

Cylindrical roller bearings SL04..-PP, locating bearing, double row, full complement cylindrical roller set, light series, with annular slots, lip seals on both sides

A hornyos gyűrűjű hengergörgős csapágyak telegörgős, kétsorú egységek, amelyek masszív, peremes külső és belső gyűrűkből, peremvezetett hengergörgőkből és tömítőgyűrűkből állnak.

A külső gyűrűkben hornyok vannak a biztosító gyűrűk számára. A belső gyűrűk axiálisan osztottak, 1 mm-rel szélesebbek, mint a belső gyűrűk, és egy behengerelt acélszalag tartja össze őket.

6.a Fix csapágyak

A hornyos gyűrűjű hengergörgős csapágyak fix csapágyak. Ezek a nagy merevségű csapágyak a nagyon nagy radiális erők mellett axiális erőket is felvesznek mindkét irányból.

A telegörgős kivitelüknek köszönhetően maximális számú hengertestet tartalmaznak, és így maximális a dinamikus és statikus terhelési számuk. A kinematikus viszonyaik miatt azonban nem érnek el olyan nagy fordulatszámokat, mint amilyenek a kosaras hengergörgős csapágyakkal elérhetők.

6. b Csapágyak kötéltárcsákhoz

A csapágygyűrűk a külső gyűrűben lévő hornyok segítségével axiális irányban egyszerűen rögzíthetők. Ezért ezek a csapágyak nagyon jól használhatók kötéltárcsák csapágyazásához.
« Vissza az előző oldalra!
MW Csapágy Kft - Magyar